Heittoperhot

Heittoperhot ovat eläviä uistimia

Perhot ovat erinomaisia uistimia, sillä ne eläytyvät erinomaisesti vedessä. Tämä johtuu tietysti siitä, että ne tehdään linnunsulista, jotka elävät vedessä todella sulavasti. Tämän takia monet pikkukalajäljitelmät ovat erityisen kalastavia, koska ne muistuttavat hyvin paljon oikeaa kalaa. Heittoperho on heitettävissä myös virvelillä, mikäli siihen virittää spinfluga-heittoperhon. Se on erinomainen valinta varsinkin suuremmilla ja leveillä joilla ja koskilla, joissa ylimääräiset heittometrit saattavat tehdä eron hyvän ja huonon päivän välillä. Jos olet kiinnostunut ostamaan perhoja, löydät niitä paljon erilaisia tältä sivustolta löytyvien verkkokauppojen valikoimista.

Valikoimista voit löytää myös lohiperhoja, jotka tulee tarpeeseen erityisesti silloin, kun lähtee jahtaamaan sitä todellista jättiläistä. Suomessa on erinomaiset mahdollisuudet saada lohia varsinkin Pohjois-Suomessa, joten lohiperhoille tulee tarvetta aina kesäisin.

Valitse heittoperhot oikeaan tilanteeseen

Perhoja ei välttämättä tarvitse aina sitoa itse, vaan voit tilata ne kätevästi myös verkosta. Heittoperhot tulevat tarpeeseen silloin, kun joessa virtaa paljon vettä. Myös putkiperho on tällöin erinomainen vaihtoehto, ja ne sopivat erityisen hyvin lohelle.

Pintaperhot soveltuvat kalastukseen silloin, kun joen pinnalla on paljon elämää. Monet kalastavat pintaperhoilla erityisesti taimenta ja harjusta, joten näitä kaloja varten kannattaa pitää aina muutamaa pintaperhoa mukana. Uppoperhot ovat taas jokaisen sään perhoja, sillä vesiperhosten toukkia on koskissa lähes aina. Niillä on myös helppo aloittaa perhokalastaminen, joten varsinkin aloittelijoiden kannattaa tilata niitä verkosta.

Tilaa kaikki perhokalastusvälineet samalla tilauksella

Heittoperhot eivät todellakaan ole ainoa asia, jota perhokalastajat tarvitsevat kalastamiseen. Tämän tietää myös moni kalastusvälinekauppa sillä perhokalastukseen monenlaisia varusteita ja tarvikkeita, jotta kalastaminen olisi mielekästä. Perhojen ja perhonsidontaan liittyvien tarvikkeiden lisäksi kalastaja tarvitsee kahluuvarusteet, jotta kalapaikat olisivat helpommin tavoitettavissa. Lisäksi perhostelija tarvitsee tietysti vavan, perhokelan sekä heittosiiman, jotta perhoja voi ylipäätään uittaa joessa. Kun tilaat samalla kertaa paljon erilaisia tuotteita, postikulujen osuus tilauksessa laskee merkittävästi. Voit valita esimerkiksi akkukairat samaan pakettiin.

Perhokalastuksessa tarvitsee erilaisia tarvikkeita eri vuodenaikoina. Jos käyt talvisin perhokalassa, tarvitse myös lämpimän ja hyvin hengittävän kerraston kahluuvarusteiden alle. Talvisin tarvitaan myös painoja, jotka helpottavat perhojen uittamista syvissä vesissä, sillä kalat sijaitsevat kylmän veden aikaan yleensä jokien hidasvirtaisissa paikoissa. Tietysti myös makkaranpaistamista tai eväiden laittamista varten on hyvä olla retkikeitin tai muita ruoanlaittoon liittyviä tarvikkeita.