Viimeisimmät artikkelit

Jääkairan adapteri ja terät
  • 21 Sep, 2022

Joskus tuntuu siltä, että perinteinen jääkaira ei riitä ja aukko pitää saada syntymään tehokkaammin. Tähänkin löytyy tarvittava välikappale ja apuna voi käyttää porakonetta. Reikä syntyy huomattavasti nopeammin varsinkin sellaisena talvena, jolloin jää on paksua. Jääkairan adapteri on erinomainen lisävaruste eikä tarvitse hikoilla, kun jäähän syntyy aukko huomattavasti pienemmällä vaivalla ja varsinaisen pilkkimisen makuun pääsee paljon nopeammin. Mikä on jääkairan adapteriAdapteri on hyvin yksinkertainen sovitin, joka kiinnitetään kairaan sormiruuvilla. Kun adapteri on kairassa kiinni, voi ottaa käyttöön akkuporakoneen, jolla reiän saa pyöräytettyä nopeammin kuin käsin.

Heittoverkko kalastuksessa
  • 18 Aug, 2022

Heittoverkko on nimensä mukaisesti verkko, joka heitetään veteen kalasaaliin saamiseksi. Heittoverkkoa käytetään matalissa rantavesissä. Sillä pyritään saamaan saaliiksi kaloja, jotka elävät parvissa ja heittoverkolla kalastus onkin tehokasta, kun halutaan saada iso saalis kalaa nopeasti ja pienellä vaivalla. Heittoverkolla voit saada saaliksi esimerkiksi siikaa, madetta ja lohta, jos tiedät hyvän paikan, missä parvet viihtyvät matalassa rantavedessä. Heittoverkko, kustannukset ja toimintaperiaateHeittoverkkoja on saatavilla edulliseen hintaan kalastustarvikkeita myyvistä paikoista. Huomiota kannattaa verkkoa valitessa kiinnittää verkon ominaisuuksien lisäksi verkon painojen painoon.

Paras umpikela kalojen narraamiseen
  • 15 Jul, 2022

Itselle se paras umpikela löytyy vertailemalla ja kokeilemalla eri vaihtoehtoja, sillä jokaisella on oma tyylinsä ja makunsa. Umpikelojen ominaisuuksissa on paljonkin eroja. Siinä missä toiset umpikelat ovat esimerkiksi painavampia kuin toiset, toiset ovat taas jäykempiä ja toiset toimivat kalojen jarruttamisessa toisia paremmin. Kalastuksessa harvemmin panostetaan ulkonäköön vaan enemmänkin toimivuuteen. Umpikelojen tärkeimmät ominaisuudet ovat kestävä runko, vahva koneisto ja hyvin rullaava tasainen keriytyminen. Myös paras umpikela vaatii huoltoaUmpikela tarvitsee huoltoa toimiakseen hyvin.

Tuhansien järvien ja kalojen maa - Suomen parhaat kalapaikat
  • 14 Dec, 2021

Suomea ei turhaan sanota tuhansien järvien maaksi. Jos matkustaa Suomen halki niin valtaosa maisemista koostuu metsistä, soista sekä lammista, järvistä ja suuremmista vesistöistä. Näyttää, että jokaisessa kaarteessa ja mutkassa on jokin pieni lampi tai järvi. Tästä syystä Suomessa on lukemattomia kalastuspaikkoja. Listaamme Suomen parhaat kalapaikat, jotka jokaisen kalastusta harrastavan kannattaisi kokea. Sisällytämme listaan muutamia haastavampia kohteita, jotka sopivat kokeneille kalastajille sekä aloittelijoille ja koko perheelle sopivia niin sanottuja helposti lähestyttäviä paikkoja.

Perhokalastus on monipuolinen harrastus
  • 13 Dec, 2021

Perhokalastus on erittäin vanha kalastusmuoto ja Suomessakin sillä on pitkät perinteet. Suomeen kyseinen kalastuksen muoto saapui englantilaisten liikemiesten mukana 1800-luvulla. Suomessa oli jo valmis kulttuuri kalastusvälineiden rakentamiseen, joten siitä tuli nopeasti luonnollinen osa suomalaista kalastuskulttuuria. Ammattimainen perhojensitomistaito katsotaan Suomessa alkaneen vuonna 1875 kun Kajaanissa vaikuttanut Herman Renfors lähetti siskonsa Maria Renforsin Englantiin perhonsidontakursseille. Jokaisen perhokalastusta harrastavan ei kuitenkaan tarvitse aloittaa perhojen sidontaa vaan niitä voi ostaa myös valmiina. Osa lajin viehätyksestä perustuukin siihen, että harrastaja määrittelee itse kuinka syvälle harrastuksessa menee.