Tuhansien järvien ja kalojen maa - Suomen parhaat kalapaikat

  • 14 Dec, 2021

Suomessa on lukematon määrä kalapaikkoja. Listasimme niistä parhaimmat.

Suomea ei turhaan sanota tuhansien järvien maaksi. Jos matkustaa Suomen halki niin valtaosa maisemista koostuu metsistä, soista sekä lammista, järvistä ja suuremmista vesistöistä. Näyttää, että jokaisessa kaarteessa ja mutkassa on jokin pieni lampi tai järvi. Tästä syystä Suomessa on lukemattomia kalastuspaikkoja. Listaamme Suomen parhaat kalapaikat, jotka jokaisen kalastusta harrastavan kannattaisi kokea. Sisällytämme listaan muutamia haastavampia kohteita, jotka sopivat kokeneille kalastajille sekä aloittelijoille ja koko perheelle sopivia niin sanottuja helposti lähestyttäviä paikkoja.

Suomen parhaat kalapaikat listattuna

Monen kalastusta harrastavan unelma on joskus kokea Harjuksen kalastus Lapissa. Lapista löytyy kirkkaita ja puhtaita vesistöjä sekä parhaat harjuksen ja lohen kalastuspaikat. Kesällä kannattaa käydä kokeilemassa kalaonneaan ainakin Porttipahtassa sekä Kemijärvellä.

Jos koskikalastus kiehtoo ja haluaa samalla nauttia koskemattomasta luonnosta ja erämaasta niin kannattaa suunnata karavaanin nokka kohti Itä-Suomea ja Pohjois-Karjalaa. Lieksan Ruunaan kosket ovat kokemisen arvoinen kohde. Siellä voi halutessaan myös yöpyä tai lähteä ohjatulle kalastusreissulle kokeneen eräoppaan kanssa.

Kannattaako kalastusvälineet ostaa omaksi vai vuokrata?

Koko perheen kohteeksi valikoitui Seinäjoella sijaitseva Kuortaneenjärvi. Siellä esiintyy monipuolisesti useita eri kalalajeja ja perheen pienimpien kanssa matkaaminen on vaivatonta. Alueella on useita majoituskohteita ja mahdollisuus vuokrata kalastusvälineitä tai tarvittaessa vaikka vene.

Jos kalastusvälineiden vuokraus ei tunnu omalta jutulta niin yksi vaihtoehto on kalastusvälinekauppa. Erityisesti, jos kalastaa säännöllisesti niin omat välineet kannattaa hankkia. Vene kannattaa kuitenkin usein vuokrata kohteesta, jos vain mahdollista. Erityisesti viimeiseen suositukseemme tarvitsee merikelpoisen veneen. Jokaisen kalastajan pitäisi kokea Raippaluodon saaristo Merenkurkussa, joka on myös Unescon maailmanperintöluettelossa.