Jääkairan adapteri ja terät

  • 21 Sep, 2022

Jääkairan adapteri ja terät ovat kalamiehelle tarpeellisia välineitä.

Joskus tuntuu siltä, että perinteinen jääkaira ei riitä ja aukko pitää saada syntymään tehokkaammin. Tähänkin löytyy tarvittava välikappale ja apuna voi käyttää porakonetta. Reikä syntyy huomattavasti nopeammin varsinkin sellaisena talvena, jolloin jää on paksua. Jääkairan adapteri on erinomainen lisävaruste eikä tarvitse hikoilla, kun jäähän syntyy aukko huomattavasti pienemmällä vaivalla ja varsinaisen pilkkimisen makuun pääsee paljon nopeammin.

Mikä on jääkairan adapteri

Adapteri on hyvin yksinkertainen sovitin, joka kiinnitetään kairaan sormiruuvilla. Kun adapteri on kairassa kiinni, voi ottaa käyttöön akkuporakoneen, jolla reiän saa pyöräytettyä nopeammin kuin käsin. Jääkairan sovitin kiinnitetään porakoneen istukkaan ja kaiken lisäksi sovittimessa on turvalevy. Se tuo huomattavasti lisää käyttöturvallisuutta. Turvalevy estää sen, että jääkaira ja porakone eivät putoa pilkkireiästä.

Adapteri on eräänlainen yleissovitin ja se tuo huomattavasti turvallisuutta nopeamman kairaamisen lisäksi. Tavalliset jääkairat saavat sen avulla lisää voimaa eikä pilkkijän tarvitse hikoilla paksussa haalarissa käsivoimien avulla. On myös huomattava, että erilaisissa adapterisarjoissa on jonkin verran eroja ja itselleen sopivimman löytää, kun tutustuu tarkemmin niiden käyttöön.

Varaterän vaihtaminen

Jääkairoihin on myös saatavissa varateriä. Kovassa käytössä terät tylsyvät ja silloin vaihtoterän voi asentaa paikalleen jopa jäällä ollessaan. Vaihtoon ei tarvitse kuin lenkkiavaimen, jolla ottaa vanhan terän pois ja laittaa uuden tilalle. Teriä on eri kokoisia, joten aina on tarkistettava, minkä kokoisesta terästä on kysymys ennen kuin hankkii varateriä.